Доли Партън, легендата продължава (видео)

Струящият като планински поток глас на Доли Партън идва отново при нас с новия й 42 студиен албум. „Blue Smoke” излиза днес, 13 май, а във видеото можем да видим почти едночасовото изпълнение на кънтри иконата в  Q Sessions LIVE.

"В новия албум се опитах да събера всички цветове на живота ми в музикалното разнообразие, което ме заобикаля през всичките тези години. В „Blue Smoke” ще чуете добре познатия ми „планински“ тембър в песни като ‘Banks of The Ohio’ и ‘If I Had Wings’, лиричната ми страна е в баладите ‘Miss You - Miss Me’ и ‘Unlikely Angel’, докато моята кънтри и блуграс страна избухва в парчета като ‘Home’, ‘Blue Smoke’, ‘Don`t Think Twice’ и в закачливата ‘Lover du Jour.’” – казва  Доли Партън

Албумът „Blue Smoke" е издаден Sony Music Masterworks и Dolly Records. Новият проект на кънтри легендата ще бъде подкрепен от едноименно турне „Blue Smoke World Tour“ с концерти в САЩ, Нова Зеландия, Австралия, Великобритания, Ирландия, Дания, Германия, Норвегия и Швеция, съобщават от Вирджиния Рекърдс/Sony Music, които са издателите на албума у нас.

Доли Партън е най-успешната жена изпълнител в кънтри музиката за всички времена. Тя притежава 25 златни, платинени и мултиплатинени плочи в дискографията си, 41 албума в Топ 10 в кънтри чартовете и 25 пъти нейни песни са оглавявали класацията на Билборд за кънтри сингли, рекорд, ненадминат и до момента. Доли Партън има над 100 милиона продадени копия от сингли, албуми и компилации на физически носител и в дигитален вариант. Певицата притежава 7 награди Грами, 10 награди на Американската асоциация на кънтри музиката, 5 награди на Академията за кънтри музика, 3 Американски музикални награди. Тя е и една от 5-те певици общо, отличена с приза „Изпълнител на годината“ на Американската асоциация. Доли Партън става член на „Залата на славата на кънтри музиката“ през 1999г.

Фотокредит: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини