В Деня на българската просвета и култура - признание за заслужили учители и "Попътен вятър!" за 180 абитуренти

Тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура в Асеновград започна с издигане на националния флаг. След отслужването на молебен за здраве програмата продължи с изпълнения на детски танцови и музикални състави.

Малко по-късно на официален коктейл, който кметът Емил Караиванов традиционно дава на 24 май, с плакети и грамоти бяха отличени заслужили учители и културни дейци. Сред тях са Виктория Янева, преподавател в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в направление начално образование, Илиянка Алексова -  ОУ "Отец Паисий" (прогимназиален етап) и Благовестка Кияева - СОУ "Св. св. Кирил и Методий" (гимназиален етап). Директор на годината стана Мая Краева - СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Тази година училището отбелязва своя 125-годишен юбилей.

С плакет "Асеновград" бе награден ръководителят на детско ателие "Пъстроцвет" и дългогодишен преподавател по изобразително изкуство Георги Коройчев. Отличени в областта на културата са също Стефка Арнаудова (бивш учител и ръководител на детски хор и фанфарен оркестър в ОУ "Христо Ботев"), Виктория Стефанова (поетеса и актриса в самодейния театрален състав към читалище "Родолюбие"), Васка Владимирова (преподавател по пиано към читалище "Родолюбие" и Градската библиотека) в лицето на нейния директор Милена Марковска за развитието на библиотечната и информационна дейност в Асеновград.

Георги Коройчев бе отличен с плакет "Асеновград".
Кметът Караиванов изпрати по червената пътека зрелостниците на ПГ "Цар Иван Асен II" и СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Пред погледа на цял Асеновград 180 вовичета и момчета се сбогуваха със своите учители и директори.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини