Скандал за 4 бюлетини в секция,последва го препирня в РИК в Кърджали

Малко преди полунощ членовете на 61-а секция в Кърджали са в шок и не смеят да напуснат сградата на училището, без охрана. „Определено ние бяхме заплашени, бяхме заплашени до толкова, че ще бъдем заклани”, каза Малина Бойчева.

Заплахата дошла от едър мъж, нахлул в изборното помещение със секретаря на районната избирателна комисия. Към тях се присъединил и човек, който се представил за общински съветник. Тримата влезли в секцията, точно когато комисията брои бюлетините. Скандалът става за 4 недействителни бюлетини и довежда до колапс две жени от секцията.

„Те грабнаха бюлетините, започнаха да ги размятат. Аз се помолих, казах „извикайте полиция”. Вънка на вратата се крещеше. Стана ми лошо, започнах да треперя”, разказва Малина Бойчева. Защо в този момент секцията няма полиция, от РИК не могат да обяснят .

Случаят предизвика спешно среднощно заседание на РИК, което завърши още по-скандално решение – комисията да не коментира казуса. Случаят е предаден на ЦИК. Секретарят на РИК Берхан Базат е старши юрисконсулт в общинска администрация Кърджали . В нощта на изборите той удобно се скри.

БТВ



Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини