В Асеновград искат Дончев, Неков, Пеевски, Джамбазки и Малинов

Избирателите в Асеновградско масово са гласували за други от кандидатите на избраната от тях листа, а не за водачите, сочат резултатите от обработката на протоколите на избирателните секции.

От листата на Коалиция за България най-предпочитани са младокът Момчил Неков, ветеранът Георги Пирински, Илияна Йотова и Петър Курумбашев. Немалко гласове събира и лидерът Сергей Станишев, фенове си има също проф. Андрей Пантев.

Разместване е на лице и в листата на "България без цензура". Ангел Джамбазки дръпва, макар и минимално, по гласове пред лидера Николай Бареков.

Силна подкрепа получава Светослав Малинов от листата на Реформаторския блок. На места дори Божидар Лукарски задминава водачката на листата Миглена Кунева.

ДПС са гласували масово без да ползват опцията за преференция, но там, където все пак това е станало, са посочени единствено Делян Пеевски, първата в списъка Филиз Хюсменова и Неджми Али. Както обаче стана ясно, Пеевски отстъпва мястото си на Искра Михайлова.

Единственият водач на листа, който води категорично в преференциалния вот, е Томислав Дончев от ГЕРБ. След него най-харесвана е Мария Габриел, почитатели си имат Андрей Ковачев и Владимир Уручев.

От листите на останалите под чертата партии най-предпочитани са Волен Сидеров, Магдалена Ташева, Велизар Енчев, Ивайло Калфин, Валери Симеонов и Надежда Нейнски.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини