Ротарианците от Кърджали дариха лаптопи на деца с увреждания

Пет лаптопа и три компютърни конфигурации дари вчера Ротари клуб- Кърджали на деца с увреждания от града и региона.  Диан и Бехчет получиха лаптопи от президента на ротарианците в Кърджали Гавраил Гавраилов.

Общо 30 компютърни конфигурации и 5 лаптопа са заявили от Ротари клуба пред фондация „Мария Кюри“. Тя посредничи пред община Лозана,която подменя техниката си и предоставя компютри и лаптопи на нуждаещите се.Компютрите са изчистени от информация и осъвременени.

Изчислихме, че нашите хора с увреждания на първо време имат нуждата от 30 компютъра и 5 лаптопа. Ще ги доставяме на етапи,каза за Кърджали бг вести Гавраил Гавраилов. Според него е много важно на децата с увреждания да бъде осигурен достъп до интернет. Това влияе изключително добре за интелектуалното им развитие, посочи президентът на Ротари клуб-Кърджали.

Освен инициативата с клуба на инвалида, ротарианците спазиха традицията и тази година наградиха с грамоти и парични суми изявени отличници от 5 гимназии. Общо бяха отличени 6 деца от Кърджали.

Георги Кулов

Гавраилов дарява децата с лаптопи
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини