Петнадесетият в червената листа би Станишев по преференции в Кърджалийския избирателен район

Момчил Неков

Петнадесетият в листата на Коалиция за България за евродепутат Момчил Неков пребори лидерът на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев при преференциалния вот в Кърджалийския изборен район. Станишев е получил 181 преференциални гласа, докато името на Неков бе отбелязано в десет на сто от преференциите или 447 гласа. Според Изборния кодекс при 5 % от гласовете посоченият кандидат се стрелва в челото.

Момчил Неков е от Силистра. Роден е през 1986 г. Завършил е международни отношения в УНСС. Докторант е във философския факултет на Софийския университет „Св.Климент Охредски“

Коалиция за България има в Кърджалийския изборен район 4429 гласа.

При ДПС преференциалният вот в областта спечели зам.кметът на Кърджали Елисавета Кехайова. За нея са гласували 598 избиратели.Тя изпреварва водачката на листата Филиз Хюсменова с 553 преференции и третия в листата зам.военният министър Неджми Али,който получи 244 преференции. ДПС имат 42 475 гласа.

При Реформаторите също има изненади. Пред Меглена Кунева е предпочетен Светослав Малинов от ДСБ. За него са гласували 144 избиратели.Кунева получава 84 преференции.За Корман Исмаилов са подадени едва 72 преференции.Реформатгорите имат 836 гласа в областта.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини