БСП ще търси реванш на местния вот, иска широка коалиция срещу ДПС в Кърджали

Георги Кючуков и Милан Миланов

БСП ще търси по-добър синхрон с останалите партийни структури в общината за да отстрани от власт ДПС на предстоящите местни избори. За разлика от ГЕРБ, които гледат на нас , като на основен опонент,ние смятаме за наш първи противник ДПС. Това заяви на брифинг областният лидер на социалистите в Кърджали Георги Кючуков. Той каза,че първостепенна задача на подмладеното ръководство на общинската и областни структури е преборването с хегемонията на ДПС в общината.

Общината е във финансов колапс. Няма пари за заплати. Дължими са 4 млн.лева на сметосъбиращата фирма „Титан-Клинър“ която е блокирала сметките на администрацията. Всички постъпления в хазната на общината се прибират от съдия изпълнител. Необходима е срочна актуализация на бюджета. ДПС доказа, че не може да управлява. Това подчерта председателят на групата съветници на социалистите в местния парламент в Кърджали Милан Миланов.

Кючуков заяви още, че предстои сериозен анализ на тежката загуба от социалистите в областта на отминалия евровот. Според областният лидер първостепенна причина е коалицията с ДПС на национално ниво, която не се възприема добре в Кърджалийско. Свързват ни с тази коалиция, въпреки кафето, което пиха Борисов и Местан в Кърджали, каза още Кючуков. Като втора причина за загубата той посочи действията на АБВ.

Те не толкова откъснаха избиратели, колкото разколебаха нашите поддръжници, посочи областният лидер на социалистите.

Като трета причина Кючуков посочи, че герберите са били по мотивирани заради желанието да се върнат на власт, докато симпатизантите на БСП не са чуствали пряка необходимост да гласуват.

Кючуков каза още, че ГЕРБ са загубили повече от БСП на отминвалия вот. В Кърджалийския изборен район.В сравнение с парламентарните избори имат 5 700 гласа по-малко, докато БСП са загубили 4500 гласа. В община Ардино БСП има 354 гласа, в Джебел-141, в Кирково-719, в Крумовград -493, в Кърджали -2369, в Момчилград-230 и в Черноочене-99. Общият резултат в областта е 4405 при 8900 на парламентарните избори.

В национален мащаб БСП,ДПС и „България без цензура“ имат по -добър резултат от ГЕРБ.Това показва, че предсрочни парламентарни избори не са наложителни,обобщи Кючуков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини