Караянчева:БСП загуби заради дружбата с ДПС, ние никога няма да се коалираме с Местан

Цвета Караянчева

Големият губещ на изборите за Еворепейски парламен в Кърджалийският изборен район е БСП. Коалицията им с ДПС ги срина. ГЕРБ никога няма да се коалира з Движението за права и свободи. Това заяви в Кърджали областният лидер на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева. Тя подчерта,че ГЕРБ са взели 38 % повече гласове от левицата. Бихме БСП във всички секции в Кърджали. Победихме ги във всички общини на областта. ГЕРБ получи гласове във всички села на община Кърджали, каза още Караянчева.Тя посочи,че в община Кърджали партията й има 3984 гласа, в Ардино 330, в Джебел 445, в Кирково-747, в Крумовград-741, в Черноочене -183 и в Момчилград -630.

Караянчева коментира, че спадът с близо 5000 избиратели от парламентарните избори се дължи на ниската избирателна активност, характерна за евровота. Тя посочи, че в сравнение с изборите през 2009 г. за европарламент и сега спадът е с 500 гласа. Тогава ГЕРБ са имали 7500,сега 7045.

Караянчева каза още, че кампанията е била идключително трудна имало е агресия към привържениците на ГЕРБ. В Кирково много от членовете на секционни избирателни комисии и техни близки са били подложени на тормоз. Някои се отказали под натиска в последния момент.

Караянчева каза,че вратите на ГЕРБ хлопват за тези, които по време на кампанията и на последната година в опозиция са обърнали гръб на партията, въпреки,че тя е направила много за тях.

Депутатката съобщи също,че ГЕРБ ще сезира прокуратурата за действията на членът на РИК Беркант Берзат,който предизвика скандал в 61 секция по време на броенето на бюлетините.Сезирана е Централната избирателна комисия и се очаква нейното решение.

Караянчева предвеща скорошни предсрочни парламентарни избори.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини