Абитуриентско хоро в центъра на Ардино

С кръшни хора, сълзи и мощно броене до 12 в центъра на Ардино отпразнуваха завършването си зрелостниците от СОУ „Васил Левски”. В двора на най-голямото ардинско учебно заведение започна абитуриенският бал на випуск 2014. Празнично облечени, 18-те дванадесетокласници се простиха с любимите си учители и училището. Сред тях бе и дъщерята на кмета на община Ардино Ресми Мурад – Бахар. Директорът Аника Петрова не скри голямото си вълнение от раздялата с поредния випуск. Тя лисна менче с вода за здраве и късмет, преди зрелостниците да излязат от сградата на учебното заведение.

От години е вече традиция, завършващите средно образование в Ардино да се изпращат и на градския площад. Момчетата и техните дами, водени от мажоретния състав към училището и духов оркестър от Кърджали, дефилираха пред близки, родители и приятели в своята първа звездна вечер. След това се отправиха към ресторант „Перла”, където празнуваха до късни зори бала си. Цветя и много снимки за спомен от тази незабравима за мнозина абитуриентска фиеста бяха основните моменти от празника.
Много от завършващите вече знаят къде ще продължат образованието си. Таня Сариева от Ардино мисли да продължи образованието си в УНСС в София. „Много ще ми липсват ученическите години. Свършва лесният живот, сега предстои трудното”, заяви абитуриентката.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини