Бареков: Няма да си покажа сметките пред вас, защото ще правите циркаджилъци с тях.

Няма да си покажа сметките пред вас, защото ще правите циркаджилъци с тях.

Това заяви лидерът на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков, цитиран от агенция "Фокус", на пресконференция днес.

При основаването на партията си през януари новият партиен лидер, считан за близък до банкера Цветан Василев, обяви, че до дни ще стане първият български политик, отворил публично всичките си авоари, държани "не в офшорни сметки, а в български банки". В началото на април вестник "Сега" съобщи, че Бареков не е подал документ в Националната агенция за приходите, с който да се отказва от данъчна и банкова тайна върху финансите си, а бившият водещ отговори на вестника: "Крадецът вика "дръжте крадеца."

Днес Бареков обяви, че сметките му "са в НАП, знаят се", и благодари на медиите, че са го направили известен като най-богатия мъж в страната. "Милионер съм станал", обърна се той към журналистите. "Аз бях изпълнителен директор и член на два борда на директорите", добави той. И допълни, че имал петгодишни "железни" договори, от които се отказал, въпреки че щял да бъде много по-богат.

Бареков беше изпълнителен директор на TV7 до миналата година, когато обяви, че влиза в политиката. До 2012 г. телевизията беше собственост на офшорната "Краун медиа" с консултант основният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, а сега – на лондонския фонд "Алегро кепитъл".

Днес бившият водещ посочи, че при напускането на "Алегро кепитъл" се е лишил от голяма част от полагаемата му се сума само и само да получи средствата си навреме, за да може да направи дарение към сдружението си "България без цензура", на което даде 480 хил. лв. "лични средства", тъй като по закон не може да ги дари на партията си. "Тези неща са отчетени в Райфайзен банк", каза той.

Бареков допълни, че е известен с това, че е некорумпиран по отношение на търговските операции и крайно стриктен към собствения си дивидент. Той каза още, че влизайки богат в политиката, не желае да забогатява от парите на избирателите, тъй като има добра кариера и може да си намери добре платена работа.

В предизборната кампания "България без цензура" получи дарения за над 1 млн. лв., като според справка в Сметната палата за ден петима души са дали по 20 хил. лв., надхвърляйки двойно законовия лимит.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини