Наплив на чужденци в Кърджалийско, баровците предпочитат Главатарци

  Наплив на туристи от чужбина отчитат хотелиери и туроператори в Кърджалийско. Чужденците предпочитат перлата на Източните Родопи-село Главатарци. В открития наскоро хотелски комплекс „Рока” отсядат гости от Англия, Австрия, Турция и Гърция. Комплексът предлага всички удобства за разглезените чужденци от басейна до WI-FI.

В „Главатарски хан” и „Сезони” идват гости от Турция, Гърция, САЩ и Белгия.Имат и постоянен поток от български гости,предимно от София, Пловдив и Стара Загора.

Луксозните комплекси отнемат туристите от къщите за гости. В „Бетула” се правят заявки за летния сезон, но ръст на туристите няма. Други къщи в Главатарци просто са хлопнали кепенци.

В същото време из Източните Родопи процъфтява екотуризма. Идват групи от Холандия,Франция и Испания. Гостите са привлечени от наскоро издадения пътеводител за природен туризъм. Те пристигат за да се отдадат на пешеходен,вело и еко туризъм,заобикаляйки скъпите хотели. Гостите намират информация от туристическите изложения в чужбина. Така много чужденци ще дойдат за фотопленер в Маджарово.

Въпреки усилия на туроператори,хотелиери и власти все още едва 20 на сто от легловата база в хотелите в Източните Родопи е заета през годината, сочат данни на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини