В "Слънце" бранят новата си директорка, възмутени от вълната анонимни "злонамерени" коментари

Персоналът на ЦДГ "Слънце" твърдо застава зад новата директорка Златка Тоскова и е против всякакви злонамерени коментари. Това се казва в обръщение на екипа на детското заведение, вече филиал на ЦДГ "Н.Вапцаров". Поводът за публичната позиция-апел е "целенасочената кампания за отстраняване на достойни хора и добри професионалисти, водена през последните години в "Слънце"." Според останалите на работа във филиала, директорката Тоскова е доказан опитен ръководител и добър човек. Подчертават, че организацията на работа е добра, че персоналът работи спокойно, че храната е с превъзходно качество и режимът в заведението е нормален.

Явно е, че нервите на лелките и госпожите в придобилата скандална известност градина са опънати до крайност, а търпението им е на изчерпване. Няма как да е иначе, щом единодушно призовават кметството "да закрие тази рубрика (б.а. - "Вашите въпроси") , която се превръща в място за разпространяване на невярна информация и злонамерени коментари, които създават напрежение и дискомфорт в работата на екипа." И са категорични, че който има въпроси и жалби трябва да ги представи пред компетентните органи, заставайки "с лице и име".

Какво ядоса толкова много жените, които се грижат за малчуганите в "Слънце"? Ако от по-горе не е станало ясно - анонимните жалби срещу градината, които след преструктурирането й във филиал нарастнаха лавинообразно. Ако не на всеки 24 ч., то поне през 2-3 дни в Общината валяха сигнали за съзряна от някого нередност и дори опасност в забавачката. Като се почне от работното време на директорката Таскова, твърденията, че превозването на храна от градината-майка е нехигенично и съответно трябва спешно да се потърси персонал за закритата кухня, многото кости в рибата и студената супа, давани на децата, "отношението на медицинската сестра Гергана сутрин", мине се през графика на хранене на малчуганите и наново подчертаване, че филиалът задължително има нужда от кухня, та се стигне до обвинения в политическа чистка и нескрита възхвала на напусналата преди да бъде отстранена от поста ексдиректорка Захариева, тъй като "професионалист като нея няма да намерите, но явно интересите са над всичко!".

А всичко почна от невинен на пръв поглед сигнал, подаден от служителка в ЦДГ "Слънце", че касиерката е отсъствала дълго време, заради трудова злополука, която с директорката (Л.Захариева) са прикрили, но която се била случила пред очите на мнозина." Притесненията бяха, че поради тази причина заплатите на целия персонал ще бъдат дадени по-късно. "Не е ли редно да има заместник или за да се прикрие злополуката всички ще страдаме", питаше подписалата се под въпроса Илиева. От Общината отговориха, че всичко е наред и заплатите в градината ще бъдат изплатени на 6-ти март, съгласно вътрешните правила за работната заплата.

Точно след седмица гръмна бомбата "Синьото мляко". Необичайната на цвят напитка бе разсипана за закуска на 127 деца в градината.
Последваха редица проверки от различни институции, разкрити бяха и финансови нарушения. С решение на ОбС "Слънце" стана филиал на ЦДГ "Вапцаров", кухненският блок бе затворен, а трима работили в него бяха освободени.

Първоначалният двумесечен срок на разследването изтече през май. Административният ръководител на районната прокуратура обаче може да го удължи с още до 4 месеца. Делото е възложено на следователи от Пловдив. Една от назначените експертизи показа, че веществото, попаднало в млякото - куматетралин, се използва в отровите за гризачи. В неразпечатаните кофички с мляко, доставени от производителите, не бяха установени следи от вредното вещество т.е. то е попаднало на място при обработката на млякото в детската градина, сочеше експертизата. За концентрацията на веществото бе назначена допълнителна експертиза от специалист-токсиколог.

Разпитани са над 30 души, но все още не е ясно кой точно е отговорен за попадането на отровния син къс в напитката. Към момента няма лице, което да е привлечено като извършител.

Прокуратурата работи и по данните от финансово-административната проверка, извършена със заповед на кмета Емил Караиванов. Според одита през последните няколко години общата сума на невнесените приходи от ЦДГ "Слънце" са близо 20 хил. лв.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини