Шампиони от 3 държави и най-силните стронгмени на България в титаничен сблъсък в Пловдив

На 22 юни, от 18 ч., Централният площад на града под тепетата ще стане свидетел на невиждано зрелище за всички любители на нечовешката сила, воля и издръжливост - Международния "Стронгмен" турнир MUSKULI.COM с участието на 4 топсъстезатели по силов многобой от чужбина, включително шампионите на Украйна, Унгария и Молдова и петимата най-силни мъже на България, сред които личат имената на Стоян Тодорчев, Велизар Митов, Бойко Лишковски, както и най-силният български полицай – шампионът по силов трибой Мариян Димитров.

Състезанието в Пловдив се организира за втора поредна година от Българската федерация по силови спортове "Стронгмен" и Muskuli.com, като включва нови, зрелищни дисциплини. Наред с познатите "Камъните на Атлас", "Фермерска разходка", "Кобилица" и "Мъртва тяга" с автомобил, феновете на силовите спортове ще видят за пръв път и надпревара по логлифт и другия "гвоздей" от програмата на световния Стронгмен - "Кръгът на Конан". При него състезателите ще повдигат носеща ос, напомняща стрелката на часовник, на която ще е закачена чудовищната тежест от 350 кг. Стронгмените ще въртят тази "стрелка" в кръг, като целта е да направят колкото се може повече завъртания около оста.

Във всички останали дисциплини тежестите също са космически - метална тръба, която атлетите ще обръщат на рамене и изтласкват над главата, ще е с тегло над 140 кг, петте "Камъка на Атлас" с нарастващо тегло ще тежат от 105 до 190 кг, металните куфари за "Фермерската разходка" са по 150 кг всеки, а кобилицата за състезанието е рекордните 380 кг! Мъртвата тяга с автомобил пък този път няма да изисква максимален брой повторения, а повдигане и задържане за максимално време – зверско изпитание за сила на хвата с над 1000 кг в ръце!

Зрелището ще е с вход свободен.

В рамките на турнира организаторите ще се включат в благородната инициатива за събирането на средства за възстановяването на таекуондиста Асен Асенов. 40-годишният спортист от Пловдив стана поредния пешеходец-жертва на безразсъден шофьор на пътя през октомври 2010 г. В резултат на инцидента, бащата на 2 малки деца изпадна в 2-месечна кома, от която, благодарение на лекарите, успя да излезе. Той обаче има счупвания на гръбначния стълб в областта на шията и в момента е 100% инвалид. За възстановяването му е необходима продължителна и адекватна рехабилитация, която не е по силите на неговото семейство. Средства за Асен ще се събират в каси по време на самия турнир, като желаещите да помогнат могат да се включат с дарения и по банков път:

Райфайзен Банк, BG11RZBB91551067170982

Повече за състоянието на Асен може да научите и посредством страницата за подпомагането му във Фейсбук.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини