Проливен дъжд наводни Варна, евакуираха хора

Проливен дъжд във Варна наводни улици и сгради. През нощта са евакуирани осем души. заради запалена електрическа инсталация.
По повечето централни булеварди има задръствания заради големи локви и закъсали коли.
Реки, образувани от дъжда, има в „Аспарухово”, предадоха Дарик и „Фокус”.На места пътната настилка е отнесена.По Аспаруховия мост движението е изключително натоварено.

В района на ул. „Девня“ и на бул. „Приморски“ нивото на водата на места достига до 15-20 см. Подобно е положението край Колхозния пазар и на бул ."Христо Смирненски" и "Левски".

Закъсняват или се пропускат курсове на градския транспорт.

Отводняват се сградите на Акушеро-гинекологичната болница, на детска ясла в "Аспарухово", както и трезор на банков клон.

През нощта са евакуирани осем души от сграда в центъра на Варна заради запалена електрическа инсталация от намокрени кабели.

Две дървета са паднали, няма пострадали хора.

Летището и пристанището работят нормално.

43 литра на кв.м е количеството на валежите във Варна през последните няколко часа, съобщиха за „Фокус”от местния филиал на НИМХ към БАН.
12 литра на квадратен метър е количеството на валежите от изминалата нощ. Средната месечна норма за Варна е 53 литра на квадратен метър.

Бедствено положение беше обявено вчера заради поройните дъждове, които се изляха в село Турия, община Павел баня. 2-метрова вълна от пороите заля селото.

Валежите ще продължат до обяд.
През следващите 4 дни времето в страната ще бъде топло, но неустойчиво.
Подобрение ще настъпи през почивните дни, а следващата седмица ще е горещо.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини