Продължава кандидатстудентската сесия в Алма Матер

С изпити по История на България и математика  продължава втората кандидатстудентска сесия за учебната 2014/2015 г. на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Писменият изпит по История на България е от 9 часа. Той се състои в развиване на тема по даден исторически проблем. Времетраенето на изпита е 4 астрономически часа.

Основните цели на изпита са да провери историческите знания на кандидат-студентите, предвидени в държавните образователни изисквания за първо равнище; да провери уменията на кандидат-студентите за създаване на аргументиран текст по определен проблем; да провери нивото на владеене на книжовния български език, доколкото това е условие за създаване на правилен текст.

Изпитът по математика I, който ще се проведе от 13 часа, е писмен и се състои в решаване на осем задачи. При решаването на задачите се използват знания от различни теми на програмата по математика за задължителна подготовка.

Не се разрешава ползването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри. Времето за провеждане на изпита е 4 часа.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини