Успешната връзка - пет малки тайни!

Знае ли винаги човек, как да обича, да прощава или пък да запази семейството си.

Не, това не се учи никъде. Това се разбира и изстрадва  от самия живот. Защото няма нищо дадено наготово и за една щастлива връзка си е нужна и борба, която явно не всеки може да води, и обич. Така трябва да е всеки ден, във всяко едно отношения, защото ежедневието и социалните проблеми убиват и най-верните, и щастливи двойки.

Затова и любовта е колкото силна, толкова и крехка! 

Има ли начин връзката между двама истински обичащи се хора да се запази дълго време?

Ето ви пет съвета за това: 

1. Вярвайте в любовта си. Абстрахирайте се от всякакви статистики, истории с приятели, защото за всеки, неговата връзка си е строго индивидуална. Ако живеете в постоянен страх, че връзката ви ще се разпадне, бъдете сигурно, че ще се случи! Просто вярвайте истински, че ще остареете с този човек.

2. Съсредоточете се върху общите нужди. Основен фактор в успешните бракове и връзки е старанието на всеки един от партньорите да се грижи за другия. Не постоянно да се мисли "а каква е моята изгода". Общите нужди са от емоционалната жажда за любов, през романтичните изненади, до мръсните чинии в мивката. Не го играйте на "кой е по-прецакан", просто се грижете един за друг.

3. Запазете своята идентичност. Да, вие вече сте едно, но не през цялото време! Много често единият от партньорите се слива с живота и навиците на другия. Става безличен, безгласен… скучен. Общите дейности и интереси са прекрасни, но не и с цената на нечия идентичност. Не губете себе си във връзката! Никога.

4. Говорете – в стабилната връзка няма теми табу! Дори с цената на скандал, кажете си, каквото имате да си кажете. Не трупайте лъжи и негативни емоции в себе си. Рано или късно ще излязат наяве и става страшно. А и откровените разговори са трудни само в началото. Много бързо ще свикнете, че можете да си казвате всичко и ще се убедите колко приятно е усещането!

5. Много физически контакти, защото физическата близост води и до емоционална! И не става дума само за секс, макар той да е в челните места. Целувайте се, дръжте се за ръце, гушкайте се, докосвайте се. Загубите ли физическите си контакти, връзката ви е обречена.

Източник: sever.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини