Рокерският музей става част от туристическите атракции

Рокерският музей край Асеновград се включва в обща туристическа дестинация с Асеновата крепост. Комбинираният билет за посещение на националния паметник на културата и на Музея на хората с мотори ще струва 1.50 лв. за ученици, студенти и пенсионери и 4 лв. за възрастни. Големите туристически групи (над 10 души) ще плащат 3 лв. а семейната такса е 9 лв., реши Общинският съвет. Билетът за отделно посещение само на рокерската сбирка ще е с цени 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери, 2 лв. за възрастни, 1.50 лв. за групи и 5 лв. за родители с деца.

Експозицията в Музей на хората с мотори е съставена от мото клуб "Торнадо". Там могат да бъдат видени истински реликви мотори, които не се произвеждат от половин век.

Идеята за музея се ражда преди повече от 15 г., когато рокерите от местния клуб започват да събират по домовете си експонатите за бъдещото изложение. Днес в музея, който е и място за рокерски срещи, има изложени уникални мотори. Могат да се видят и тотемите на 30 от общо 60 рокерски клуба в България.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини