Четирима са арестуваните за изнасянето на чували с милиони от КТБ

Не двама, а четирима са задържаните за изнесените с чували близо 206 милиона от КТБ ден преди банката да бъде поставена под специален надзор, предаде БНР. Очаква се по-късно те да бъдат изправени пред Софийския градски съд, който трябва да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянния им арест.

В петък от прокуратурата съобщиха, че са задържания директорът на управителния съвет на КТБ Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова. Според държавното обвинение Русев е наредил на Петрова да предаде на все още неназовани лица милионите в евро, долари и левове. Според коментарите от петък насам чувалите били предадени на мажоритарния акционер Цветан Василев. Той обаче напомни, чрез изявление, че не е в България от 10-и юни, а според казаното и от прокуратурата и от БНБ парите са били изнесени на 19-и.
 
Другите двама задържани според БНР са главният счетоводител и заместник главният счетоводител на КТБ. Все още не е ясно тяхното участие в схемата по изнасянето на парите.

До голяма степен пътят на милионите би трябвало да стане ясен по-късно днес по време на заседанието на СГС по искането на прокуратурата за постоянен арест.

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини