Откритият в колата на Цар Киро живак бил предназначен за "мръсни бомби"

Живакът, открит в колата на Кирил Рашков, е бил предназначен за направата на „мръсни бомби”, според експерта по делото. Това съобщи прокурорът по делото Румен Попов пред "Фокус".

Тези бомби могат да бъдат с фатални последствия за човека, имат силно поразяващо действие, добави Попов. Мярката на Кирил Рашков се гледа при закрити врата в болницата, където е настанен. Направено е било искане разглеждането на мярката да се състои в болничното заведение, в което е настанен, с оглед на здравословното му състояние.

Продължава разследването на прокуратурата за съпричастност на Рашков към държане и разпространение на 2,7 кг амфетамини, каза прокурор Попов.

В Пловдивския окръжен съд е постъпило искане от Окръжна прокуратура-Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „задържане под стража" по отношение на Кирил Рашков, съобщиха от пресцентъра на съда.

Освен това има и отправено искане разглеждането на мярката да се състои в болничното заведение, в което е настанен, с оглед на здравословното му състояние.

Съдът е преценил, че са налице основанията затова, като според заключението на съдебномедицинската експертиза Рашков може да участва в процесуално – следствени действия, но е по-удачно същите да бъдат извършвани в болнично заведение. Мярката е насрочена за разглеждане от 17.00 часа.

Срещу Кирил Рашков е повдигнато обвинение затова, че на 10 юли без знанието и разрешението на митниците е пренесъл през границата на страната ГКПП „Капитан Андреево" силно действащо отровно вещество – 501 г. живак, поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита на вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за опазване на околната среда.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини