Кирил Рашков излиза от затвора

С около половин година по-рано излиза на свобода Кирил Рашков, който бе арестуван малко след събитията в Катуница от 23 септември 2011 г., а по-късно беше осъден за закана за убийство.


Очаква се Цар Киро да бъде пуснат да се прибира вкъщи още днес, съобщава в. "Монитор". Срещу заплахите му, че щом излезе на свобода, ще се върне в Катуница, се обединиха футболни фенове от различни отбори и рокери. Братята на вятъра дори обмисляли вариант да чакат пред затвора в Пловдив и да ескортират Рашков с моторите си до някой от двата му апартамента в града. Целта им била да не допускат Цар Киро да стъпи повторно в Катуница, за да не станат нови размирици там, но се отказали от тази си идея, съобщиха хора от селото.

Първоначално Кирил Рашков беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за закана за убийство срещу Веселин Христов и приятелката му Ваня Петрова от Катуница. На 9 юли 2012 г. Върховният касационен съд намали с една година присъдата от решението на окръжния съд в Пловдив, като цялото наказание на Рашков изтича през март 2014 г. Тъй като обаче Цар Киро неуморно копаел градинките на затворническото общежитие "Хеброс", където изтърпява наказанието си, успял да намали времето зад решетките драстично. Първоначално от затвора в Пловдив категорично отричаха Кирил Рашков да работи като градинар в затвора, като се обосноваваха с напредналата възраст и многото болести на лишения от свобода.

В затворническото общежитие Кирил Рашков беше заедно с внука си, кръстен на него. Младши обаче излезе преди няколко месеца на свобода, след което заминал в Испания, където искал да се устройва да живее за постоянно, се похвалили Рашкови на свои близки. Намерението на Кирчо Рашков, който също търкаше наровете в затворническото общежитие заради закана за убийство срещу Веселин Христов от Катуница, се провалило с гръм и трясък. Заради запорите, наложени от НАП върху имотите на Рашкови в Катуница и в Пловдив, се наложило Кирчо Рашков-младши да се върне обратно в България.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини