Петър имал шанс да оцелее от пясъчния капан

18-годишният Петър Загоров, който беше затрупан в пясъчен тунел на плажа в Несебър, е имал шанс да оцелее, ако някой го бил видял по-рано, категорични бяха лекари, цитирани от „Монитор”.
Момчето обаче изкарало минути в пясъчния капан, докато приятелите му не се усетили, че го няма. Спасителите, които са били на около 10 метра от пясъчната дупка, също се намесили, но и тяхната реакция се оказала бавна и момчето вече било починало.

Още същия ден съучениците му от пазарджишката езикова гимназия го определиха като активен спортист и много умно момче. Тийнейджърите не можеха да проумеят как малко пясък го е убил.

Страшната трагедия се разигра в късния следобед на южната ивица в Несебър, където Петър и приятелчетата му от гимназията се забавлявали. Хлапетата копаели в пясъка дълбоки тунели и преминавали под тях, други пък се криели в окопи.

При един от поредните опити да пролази в прохода мокрият пясък над Петър се сринал и го затрупал. Никой от компанията не видял как смъртоносната яма поглъща момчето, защото учениците били улисани да копаят нови дупки. Не е ясно и кога точно е станала трагедията. В 16 часа едно от момчетата потърсило с поглед Петър, но не го открило.

Миг по-късно забелязал ужасен, че тунелът, изкопан минути по-рано от приятеля му, се е срутил. Децата започнали да копаят и отчаяно да викат за помощ. Спасителите от плажа пристигнали на секундата и също започнали да разравят пясъка. На място са били повикани полиция и линейка.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини