Слънчевите или лунните енергийни вампири са по-опасни

Наслушали сме се на легенди за вампири, които пият човешка кръв, имат свръхестест сили, а според режисьорите в киното и изглеждат зашеметяващо. Но ако тях виждаме само на екрана или във въображението, то енергийните вампири са част от ежедневието ни Разликата – енергийният вампир не обича да се цапа с кръв, затова източва енергията на жертвата си.
Какво е енергиен вампир?

Това е човек със затворено енергийно поле, който не може да приема положителната енергия от заобикалящата го среда, затова краде от чуждия заряд. Основните му оръжия са клюките, споровете, оплакванията. Най-често това е егоист, който смята проблеми на другите за маловажни, склонен е да взема много, но да дава малко. Неблагодарен е - енергийният вампир няма да оцени направената от вас услуга, а дори може да ви накара да се чувствате задължени.

Обича да бъде център на внимание и да демонстрира превъзходство, затова се дразни, когато хората около него са щастливи и успели. Заради добрите си театрални умения енергийният вампир лесно омайва жертвата си, като се позовава на два подхода – ласкателство и състрадание. След като се засити, временно се успокоява, преди да тръгне пак на лов, предупреждава rozali.com.

Видове енергийни вампири

Енергийният вампиризъм може да бъде умишлен или неосъзнат. Известни са два типа енергийни вампири:

Активни – познати още като слънчеви. Те са агресивни и открито нападат енергийното ви поле. Злопаметни са, обичат да се заяждат и често предизвикват скандали като ви обиждат или опонират без причина. Целта е да изгубите самоконтрол, защото тогава хабите най-много енергия. Ревнивците са активни вампири.

Пасивни (лунни). Те са по-опасни, защото слагат маската на безобидни и спокойни хора, които обаче търсят слушател за душевните си терзания. Оплакват се, че са затрупани с проблеми, но не правят нищо, за да ги решат, затова не ги съжалявайте.

Говори се още за дървени и телефонни вампири. Първите са мнителни и недоверчиви, а вторите ще окупират вниманието ви с дълги и безсмислени разговори по телефона.

Как да се предпазим от енергийните вампири?

След среща с енергиен вампир се чувстваме отпаднали, уморени, не е изключено да имаме главоболие или да ни се спи. Това се дължи на изсмуканите от тялото и съзнанието ни сили.

Тъй като енергийният вампир атакува психиката, няма лекарства, които да му противодействат, но има други изпитани методи. Като начало избягвайте контакт очи в очи или допир с предполагаемия енергиен крадец. Отнасяйте се хладно към него и терзанията му – така след време ще преустанови контакт с вас. В никакъв случай не споделяйте за себе си.

На успехите ще завиди, а от притесненията ще се възползва, като отнеме от заряда и подсили грижите ви. Подхождайте с шега или усмивка към всяка негова реплика – смехът ще обезоръжи агресията му. При евентуален спор запазете самообладание и не повишавайте тон. По-добре е да замълчите и да си представите нещо, което ви успокоява (например течаща вода, шума на вятъра или дъжда). Някои хора използват и амулети срещу енергийните врагове.

Помнете, че никой не се ражда енергиен вампир. Това е болест на психическа основа, която зависи от обстоятелствата, и хората нямат имунитет срещу нея. Затова ако разберете, че ваш близък е жертва на коварното “заболяване“, преди да го изолирате от живота си, се опитайте да му помогнете. Един ден може и вие да се нуждаете от подобна помощ.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини