Танцьорите от "Станимака" вдигнаха на крака публиката във Виена

Асеновградският танцов състав вдигна на крака и обра аплодисментите на публиката на Международен фестивал във Виена. За участието с нескрита гордост разказа художествният ръководител Снежана Станкова.

Във феста са участвали формации от Италия, Армения, Португалия, Гърция, Естония, Кипър, Турция и България. Събитието няма състезателен характер, а цели представяне на фолклорните танци на различни държави като национално богатство. Провежда се за втори пореден път в центъра на Виена - на остров насред Дунава. "Уникалната атмосфера и зеленината наоколо вдъхновява участниците и придава усещане за душевен мир", споделя Снежана Станкова. Станимаклии са се представили с каменополско хор, тракийски танц и женски Варненски танц. Хорото, с което нашите танцьори са закрили фестивала, се е превърнало в международно - ръка за ръка, под звуците на българската народна музика, са се хванали всички участници.

Скоро "Станимака" ще участва в IV-тия национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF България, който провежда финален етап за избиране на представителни ансамбли на 11 октомври. Представителните ансамбли на CIOFF България ще бъдат финансирани за участия в престижни международни фолклорни фестивали, за да представят българското народно танцово творчество.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини