Йордан Бакалов: Оценката на хората за работата на служителите е най-важната

Приемайки поста служебен министър на вътрешните работи, Бакалов изтъкна, че ще бъдат положени всички усилия за управляване на кризисните ситуации и ще се работи така, че българските граждани да не усетят настъпилите промени в МВР.

"Сред основните задължения на Министерството ще бъдат провеждането на честни избори, тъй като те дават началото на всяка една политика в страната, и полагането на всички необходими усилия за управление на възникналите кризисни ситуации." Това заяви при поемането на поста служебен министър на вътрешните работи Йордан Бакалов и изказа благодарност към своя предшественик за подкрепата, която получава. "Ще се постарая да не се усети, че има промяна в МВР", подчерта той и изтъкна, че най-важни за него остават постигането на реални резултати и оценката на хората за работата на служителите на министерството. "Органите на МВР трябва да бъдат, и в момента са, първи помощници на всеки български гражданин, независимо в каква ситуация се намира", бе категоричен Бакалов. Той посочи, че предстои да бъде извършена проверка на министерството, резултатите от която ще бъдат обявени на нарочна пресконференция. Същевременно подчерта, че приема МВР в стабилно кадрово състояние и изрази надежда, че ще бъде намерено бързо решение на въпроса с бюджета на ведомството.

"Правителството направи всичко възможно да гарантира устойчивото и успешно функциониране на министерството да края на годината, включително с последните промени в бюджета бяха гарантирани всички разходи по основните дейности на МВР, както и заплатите на служителите и социалните им придобивки. Недоумявам това решение на парламента", коментира ексминистърът на МВР Цветлин Йовчев. Той призова да бъде направено всичко възможно тези, които подлагат живота си в риск, за да гарантират сигурността на българските граждани, да не бъдат поставяни в унизително положение. Министър Бакалов увери, че ще разговаря лично с министъра на финансите както за финансовото състояние на министерството, което определи като не толкова стабилно, така и за продължаване на вече стартиралите програми.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини