Гришо прие предизвикателството с кофа ледена вода (видео)

Тенисистът Григор Димитров прие предизвикателството Bucket Challenge – поливане с кофа ледена вода за благотворителна кауза.

Самият Димитров "прехвърли" леденото предизвикателство към приятелката си Мария Шарапова и други две известни имена от тениса - Крис Кермод и Дарън Кейхил. Тримата имат 24 часа, за да отговорят на поканата, в противен случай трябва да направят дарение.

Най-добрият български тенисист бе предизвикан заедно с друга звезда от света на тениса - Серина Уилямс.

Инициативата придоби огромна популярност, след като старта бе даден от собственика на Фейсбук Марк Зукърбърг и бе посветена на борбата с неврологичните заболявания и по специално болестта на Лу Геринг (ALS).

Включването става при отправяне на предизвикателство, като според правилата всеки, който приеме да се залее с ледената вода, трябва да дари минимум 10 долара и да предизвика нови хора. Ако откаже задачата, трябва да дари минимум 100 долара. Повечето звезди обаче даряват много по-големи суми.

Кофа ледена вода върху себе си вече изсипаха някои от най-големите имена в спорта, сред които Кристиано Роналдо, Неймар, Стивън Джерард, както и българинът Стилиян Петров.

В инициативата се включи и един от най-богатите хора в света - Бил Гейтс, а в последните дни номинация за участие получи дори президентът на САЩ - Барак Обама. Той обаче дипломатично предпочете направо да дари пари.

Чарли Шийн също бе поредната знаменитост, включила се в благотворителната кампания. Вместо с ледена вода обаче актьорът реши да потвърди репутацията си на бунтар, като се заля с пари.

"Да си го признаем - ледът се разтопи, но тези пари наистина ще помогнат на някого. Дарявам 10 000 долара за каузата на ALS", заяви актьорът.

Той отправи покана към своите бивши колеги от екипа на "Двама мъже и половина" Джон Крайър, Чък Лори и Аштън Къчър да направят същото като него - да дарят пари. 

С вода се поляха още Мики Рурк, Дженифър Лопес, Лейди Гага и много други звезди от киното и музиката.

15, 6 млн. долара са били събрани от началото на кампанията преди месец до 19 август, съобщава Си Би Ес Нюз.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини