Реформаторите готови с листите, борят се за 40 депутатски места

След заседание на разширения Граждански съвет на Реформаторския блок, партиите излязоха най-после с водачите на обединената си листа. Реалистично е да се борим за 40 места в следващото 43-то Народно събрание, обявиха сините лидери Божидар Лукарски и Радан Кънев.

Веднага реформаторите бяха запитани как Смолянският регион приема бившия ДПС депутат Ариф Агуш за свой предводител в изборната битка на 5 октомври. Той е достоен демократ, човек с авторитет. Не е член на нито една от партиите в коалицията, откликнахме с отворени обятия на решението му да се включи, номинацията му бе приета от Гражданския съвет радушно, застъпи се за него веднага Корман Исмаилов. Европейският етнически модел почва с РБ - общи листи на хора с различна вяра, но с едни демократични ценности, включи се в защита и Радан Кънев.

Според реформаторите поставяне на квоти по партии не е имало, а те са се придържали към доказани фигури и местни личности с подкрепа и на партиите, и на местно ниво.

Няма един човек, който да е в две листи, така се изявяват повече местните структури на ДБГ, констатира „нежната част" в лидерите на РБ Меглена Кунева. В ДБГ и СДС са взели и решението да не се дублират и партийните лидери в повече от една листа като водачи.

Радвам се, че ще мога да направя лидерски дебат за бъдещето на страната, да видя къде са пресечните точки на всички сериозни партии - да извадим пред скоби една национална цел, за която да работим заедно. С тези думи бившият еврокомисар и кандидат-президент Меглена Кунева защити амбицията си за лидер на най-важния 25 МИР София.

1 МИР Благоевград ще бъде поведен от ген. Атанас Атанасов.

За 2 МИР Бургас водачът е от квотата на СДС - Костадин Марков, брат на бившия временен лидер на СДС Борис Марков. 3 МИР Варна ще се води от лидера на ДСБ Радан Кънев, а второто място е за Касим Дал от НПСД.

4 МИР Велико Търново ще бъде поведен от Иван Иванов, а в 5 МИР Видин на челно място застава Вили Лилков.

6 МИР Враца ще е с лидерство на Филип Кирев, а 7 МИР Габрово се води от Нели Недева, областен координатор на ДБГ.

8 МИР Добрич ще се предвожда от Билгин Якубов, а 9 МИР Кърджали - съвсем очаквано, от Корман Исмаилов.

10 МИР Кюстендил влиза в изборната битка, поведен от Ирина Абаджиева-Репуц, а в 11 МИР Ловеч юристът Николай Вълков застава начело.

12 МИР Монтана е с първо място за Борислав Великов, в 13 МИР Пазарджик водачка е Бойка Маринска, също местна координаторка на ДБГ.

За 14 МИР Перник първият ще е от квотата на ДСБ - д-р Валентин Павлов, а втори художникът - Людмил Веселинов от ДБГ.

В 15 МИР Плевен съвсем очаквано начело ще е Найден Зеленогорски от ДБГ.

16 МИР Пловдив-град се пада на д-р Димитър Шишков, местният координатор на ДБГ, а в 17 МИР Пловдив-област пръв е Николай Ненчев.

18 МИР Разград се води от Мюйессер Солак.

За 19 МИР Русе водачът е от СДС, а именно Румен Христов, бивш кандидат за президент.

В 20 МИР Силистра на първо място е поставен Касим Дал, в 21 МИР Сливен Димитър Сяров е на челната позиция.

22 МИР Смолян се повежда от Ариф Агуш.

Столицата остава запазена за партийните лидери - 23 МИР София ще се води от Божидар Лукарски, последван от ген. Атанас Атанасов, лидера на НПСД Корман Исмаилов на трето място и Петър Славов от гражданската квота на четвърто.

За 24 МИР София първи ще Петър Москов от ДСБ, следван от Гроздан Караджов.

В Централния 25 МИР София, в който обикновено се сблъскват партийните лидери на всички партии, водачка ще е лидерката на ДБГ Меглена Кунева, а след нея се нарежда Вили Лилков.

В 26 МИР София-област първи е Димитър Делчев, координатор на ДБГ за областта, а 27 МИР Стара Загора ще е начело с Димитър Танев - главен секретар на Министерството на образованието по времето на Даниел Вълчев.

28 МИР Търговище се пада на Орхан Исмаилов, а в 29 МИР Хасково квотата е отредила мястото начело да е за ДСБ. Ще го заеме синът на кмета Георги Иванов - Станислав Иванов.

В 30 МИР Шумен първото място е за гражданската квота на ДБГ - проф. Добри Добрев и в 31 МИР Ямбол Николай Честов ще е водач.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини