Силвия развя българското знаме на Босфора

Силвия Вангелова и личния и треньор Георги Ривов


Хасковската каратистка Силвия Вангелова развя българското знамена Босфора преди и след края на супер-престижния турнир по карате Истанбул Оупън, с над 500 участници от 15 държави. Елитната ни спортистка и националка на спечели сребърен медал, като заслуженото злато остана да тежи на съвестта на съдиите лансирали съперничката на финала, разбира се от страната домакин Турция. Медалът се оказа единствен за хасковския отбор в състав Силвия,, Васил Ривов и Серкан Лятиф, но що се отнася до Силвия той е под №100 в кратката и засега кариера. Въпреки че е едва девойка Силвия участва и в още по силен турнир, при това за жени, където записа престижни победи и даде сериозна заявка за квота в първите Европейски олимпийски игри догодина в Грузия.

Двата турнира се проведоха от петък до неделя в Истанбул, а схватките следваха една след друга. Оупън-ът бе за кадети и старша възраст, като Силвия игра при девойките до 18 години. В категория до 53 кг на Кумите, нашата прима победи последователно 4 каратеки а на финала направи отличен мач срещу туркиня. В края на срещата обаче резултатът бе равен и след солидно двоумене, все пак съдийската бригада реши да уважи перфектната организация на страната домакин и връчи титлата на нейната представителка. На следващият ден Вангелова участва турнир от 1-ва Премиер лига на каратето за мъже и жени, в който заявки бяха подали 597 души от 57 държави. Тук категорията бе до 55 кг, но въпреки по-големите опонентки хасковлийката стигна до ¼ финала. Там се засече с №1 в тази категория в момента и бъдеща победителка на турнира Мики Кобаяши от Япония. Опитната японка взе своето, но на косъм. Силвия обаче получи шанс за бронза където направи равностоен мач и равен резултат срещу Йохана от Финландия. И тук обаче окончателното съдийско решение не бе в нейна полза и победата бе присъдена за финладката.

За предстоящия уикенд от 11 до 14 септември Силвия Вангелова и Васил Ривов ще вземат участие в Баку ОПЪН официален турнир на Европейската Карате Федерация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Кръстина
    3 -1
    14:34, 10 сеп 2014
    Браво на момичето! Сега и кмета да я награди за доброто представяне.
Последни новини