Блокада в Крушевец заради мярката на граничаря, сгазил дете

Жители на село Крушевец, където миналата седмица граничен полицай премаза и отнесе 11-месечно бебе на тротоар, блокираха централния път от Бургас в посока ГКПП-Малко Търново. Това се случи заради пускането под домашен арест на граничаря Костадин Стоянов, прегазил детето.

Пред Нова телевизия бащата на бебето заяви, че мястото на Стоянов е в затвора и, че законите трябва да бъдат равни за всички. По думите му мотивите на съда за пускането на граничаря са несъстоятелни.

„Нямаме съд, нямаме нищо”, заяви един от свидетелите на трагедията. Свидетелите изразиха съмнение относно разминаването на резултатите от трите проби на граничаря. По думите на бащата на Красимира те не са реални и трябва да се направи проверка по случая. Съмненията му са за манипулация или че не са взети навреме.

Майката на Красимира заяви, че, ако убиецът е бил някой друг, а не полицай, са щели да го задържат за постоянно.

Жителите на селото изразиха готовност да блокират пътя „по всяко време на денонощието”, ако това бъде поискано от семейството на Красимира.

Както Dnes.bg писа, на 11 септември сутринта кола се качи на тротоара в созополското село Крушевец и помете количка с дете. 11-месечното момиченце не е имало никакъв шанс и е загинало на място. Трагедията станала, докато майката Нонка Кънева била в хранителен магазин в центъра на селото. Тя била оставила количката с бебето си Красимира на тротоара пред магазина. Отвън играел и 8-годишният брат на Красимира. Той се е разминал на косъм с трагедията и за щастие е невредим.

На 19 септември Апелативният съд в Бургас пусна полицая да се прибере вкъщи. Съдебният състав промени мярката за неотклонение на Костадин Стоянов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини