Пускат под гаранция младите тотоизмамници

Софийският градски съд пусна от ареста братовчедите от Варна - Продан Маринов и Николай Маринов, които се опитаха да откраднат 5 милиона лева от тотото.
Градските магистрати промениха мярката им за неотклонение от "задържане под стража" на парична гаранция от по 2000 лв., съобщиха "Фокус" и БНР.

Братовчедите обаче засега остават под стража до окончателното произнасяне на Софийския апелативен съд. Това ще стане на 4 ноември, когато е насрочено следващото заседание.

Пред съда Николай Маринов заяви, че тъй като е студент в първи курс иска да продължи обучението си. Той подчерта, че е съдействал на разследващите и им е показал къде е компютърната конфигурация, която ги интересува.

От своя страна Продан Маринов поиска да му бъде променена мярката за неотклонение с думите:
"Не съм убил и изнасилил никого".

Съдът констатира, че има достатъчно данни, уличаващи братовчедите, че са атакували софтуера на Българския спортен тотализатор, но определи действията им като резултат от „не чак дотам перфектен замисъл“. Именно затова съдия Десислав Любомиров прецени, че обществената опасност на двамата не е толкова висока и затова могат да напуснат ареста.

Съдебното определение беше коментирано само от един от тримата адвокати на братовчедите от Варна - Юлиян Георгиев. На въпрос невинни ли са братовчедите, той отговори:

"Най-малкото няма обективни доказателства, които да сочат съучастническа дейност, защото е имало един IP адрес. Ако вие знаете кода на този IP адрес и да сте в обхвата му, може да работите от там".

На 26 юни 19-годишните Продан и Николай Маринови направиха опит да фалшифицират резултатите от 51-ви тираж на игра "6 от 49" и да присвоят джакпота от 5 026 320.60 лева.

Опитът за измама беше прихванат незабавно от системата на БСТ, а манипулацията осуетена.

Братовчедите бяха обвинени в опит за измама в особено големи размери.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    4i
    4ingis xan
    0 0
    16:35, 27 окт 2014
    A inak mastiqta cvetanov e vanka nali prodajni sadiiiski paraziti
Последни новини