Уволниха шефа на ИАРА – Пловдив

"Бракониерите в Пловдивско отвориха шампанското и вече пият и пируват. Най-големият им душманин – шефът на пловдиското подразделение на ИАРА Емин Гуне, е уволнен. Изгонването му, очевидно по политически причини, предизвика огромно възмущение в средите на спортните риболовци и в активистите на Фронта за борба с бракониерите, които подготвят протест срещу уволнението му." Това съобщават специализираните сайтове за риболов bgfish.bg и nariba.com.

Ето какво се казва в материала на Bigfish.bg:

"Bigfish.bg за две години същестуване доказа, че не робува на политически сили и интереси. Най-малкото можем да бъдем упрекнати в пристрастие към ДПС! В случай обаче е уволнен човек, който си вършеше съвестно работата. Припомняме, че преди година Емин Гуне, екипът му и колегите риболовци от Пловдив сформираха Фронта за борба с бракониерите - съвместна организация от инспектори и доброволци, която си постави за цел веднъж завинаги да изрита бракониерите от язовир „Пясъчник” и останалите водоеми в региона. Ние няма да говорим, ще оставим да говорят цифрите – само за година съвместни действия Фронтът е извадил повече от 20 км мрежи и води всекидневни действия срещу гадовете. Направени бяха 150 проверки по „Пясъчник”, „Домлян”, реките Марица и Чая и др. Освен всичко друго, се увеличи почти двойно броят на издадените риболовни билети. Дето се казва, човекът работи както трябва за всички - и за Иван, и за Стоян, и за Ахмед, и за Мехмед.

На практика Емин Гуне и колегите доброволци от Фронта за борба с бракониерите дадоха отличен пример как със съвместни усилия можем да си опазим рибното богатство от наглеците с мрежите. Сега обаче, за благодарност, че си е свършил работата както трябва, че и в повече дори, този човек е уволнен. Питаме - защо? Да не би зад това уволнение да стоят интересите на бракониерската мафия? Да не би следващият уволнен да бъде другият регионален началник, който сформира подобно звено, само че за разгром на бракониерите на „Копринка”? Защото, както днес е уволнен Емин Гуне, утре по същия начин може да изхвърчи Есин Вълева от Стара Загора, в други ден - някой друг кадърен областен шеф на ИАРА. Пак казваме – не ни интересува кой от коя партия е, а кой как си върши работата!

Доброволците от Фронта за борба с бракониерите настояват най-категорично Емин Гуне да бъде възстановен на поста. Колегите са в готовност за протестни действия от понеделник, в това число, ако се налага, и да блокират пътища на територията на Пловдивска област."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Aa
    aaa
    0 -1
    16:41, 21 ное 2014
    Дано и другите манговци уволнят.
    • Me
      metin bukovo
      0 0
      19:43, 22 ное 2014
      pedal i na tebe li ti bzema mrejite
Последни новини