Осъдиха асеновградчанин за домашно насилие

Мъж от Асеновград бе осъден за домашно насилие. Със съдебно решение И.Я. ще трябва да напусне съвместно обитаваното жилище за срок от 1 година. Освен че ще трябва да живее другаде през това време, в следващите 6 месеца тежкият кибритлия няма право да доближава съпругата, сина и дома им, както и нейната месторабота в Пловдив.

Мъжът пиел много, заради което системно налитал на домашните си. Агресивното му поведение датирало отдавна, като дори преди време било образувано производство за настаняването му на задължително лечение. Установено било обаче, че то не е в следствие на психиатричен проблем, а на употреба на алкохол в комбинация с лекарствени средства за епилепсия. В конкретния случай, за който жена му потърсила помощ от Темида, той я бутнал на леглото и я заплашил с нож, че ще я убие. Причина за агресията му била, че жената скрила ключовете от колата, за да не седне благоверният й пиян зад волана. Междувременно той успял да разбие предното стъкло на автомобила.

Отвратителната сцена се разиграла пред очите на 7-годишния им син. И макар от социалния доклад по делото да става ясно, че малкият да не изпитва страх от родителя си и да е привързан към него, според смисъла на закона, заплахите и физическото насилие над майката пред очите на детето са акт на домашно насилие спрямо него, категорични са магистратите.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини