Пленумът на БСП орязва партийните разходи

Националният съвет на БСП се събира следобед на последно заседание за тази година, за да одобри разходите на партията за 2015 г. Очаква се те да бъдат драстично свити, а щатът в партийната централа намален, тъй като след парламентарните избори на 5 октомври левицата ще получава двойно по-малка субсидия - около 5,5 млн. лева на година. Досега държавното й финансиране беше 10,3 млн. лева.

Най-песимистичните прогнози са, че ръководството на столетницата ще предложи близо 30% свиване на щата, който в момента е 137 души. Това обаче не означавало 40 души да останат без работа, тъй като част от местата били свободни. Друг вариант е част от хората да минат на половин работен ден и съкращенията да са незначителни.

На пленума БСП трябва да одобри и план за работа в първата половина на 2015 г. Очаква се председателят на БСП Михаил Миков да настоява за по-голяма мобилизация на местните структури, тъй като предстоят кметски избори. По повод задаващите се избори пленумът трябва да насрочи и заседание на конгреса на партията, който да приеме платформа и обещания.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини