Забелязаха подозрителни предмети в зоната на издирване на AirAsia

Един от самолетите, участващи в издирването на изчезналия вчера малайзийски самолет на авиокомпания, е забелязал в зоната на издирването. Това съобщи Асошиейтед прес и уточни, че в зоната на издирване на летателния апарат има и петролен разлив.

Съмнителните обекти са открити от авралийския самолет Орион близо до остров Нангка, на около 1120 километра от мястото, на което самолетът е изгубил контакт със земята.

Обектите, които австралийският самолет е открил в Яванско море, не са от изчезналия малайзийски самолет, съобщи Франс прес, позовавайки се на индонезийския вицепрезидент Джусуф Кала. Няма достатъчно доказателства, че откритите обекти са от самолета.

Сингапур предложи на Индонезия детектори за черните кутии - оборудване, с което тя не разполага. Те ще помогнат в издирването.

Самолетът е бил с 162 души пътници на борда. Издирването е съсредоточено основно в района на остров Белитунг, разположен на границата на Яванско и на Южнокитайско море. Там се предполага, че се е разбил. Имаше и версия, че в този район е кацнал аварийно. Индонезия е ръководител на операцията.

Метеорологичните условия в зоната на издирването са доста неблагоприятни и забавят операцията на властите.

Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини