Ивет Лалова завърши втора на 60 м в Полша с личен рекорд за сезона

Българската лекоатлетка Ивет Лалова направи най-доброто си бягане на 60 метра в зала от началото на сезона, но остана втора на турнира в Лодз, Полша. Тя пробяга дистанцията за - 7.22 секунди, а със същия резултат завърши и Олеся Повх от Украйна, която спечели състезанието след фотофиниш.

Оспорваната надпревара беше допълнена от друга украинка - Наталия Погребняк. Тя се нареди трета със същото време.

Фотофиниш се наложи и при определянето на четвъртото място, след като Карина Хорн и представителката на домакините Ева Свобода пробягаха дистанцията за 7.24 секунди. Южноафриканката беше класирана четвърта. Полякинята пък постигна личен рекорд в тази дисциплина.

С резултата си в Лодз Лалова се изкачи на 19-ото място в ранглистата за сезона на 60 метра. Лидер със 7.05 секунди е Муриеле Ахуре от Кот д`Ивоар.

На турнира в полския град имаше още двама български представители.

Денис Димитров завърши шести в мъжкия спринт на 60 метра. Той постигна най-добрия резултат в тази дисциплина в кариерата си - 6.66 секунди, а победител стана ветеранът Ким Колинс от Сейнт Китс и Невис също с личен рекорд - 6.47.

В тласкането на гюле Георги Иванов се класира трети. Той постигна 20.02 метра в най-добрия си опит, а надпреварата беше спечелена от двукратния световен шампион в зала Раян Уайтинг с 21.80 метра. Втори с 20.94 метра е чехът Томаш Станек.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини