България ще участва с 10 състезатели на световното по биатлон

България ще участва с десетима състезатели на световното първенство по биатлон, което ще се проведе между 5 и 15 март в Контиолахти, Финалдия.

В мъжкия отбор са Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Иван Златев и Димитър Герджиков, а в женския - Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова, Дафинка Коева и Даниела Кадева.

Димитър Парталов има контузия и ще пропусна шампионата, обяви старши треньорът на мъжкия национален отбор Николай Захаров.

До началото на световното първенство състезателите от мъжкия тим ще бъдат на лагер в Австрия, а жените ще се подготвят в Боровец.

"Световното първенство е най-важният и отговорен старт. Очаквам достойно класиране", заяви Захиров, който днес получи наградата за треньор на месец януари.

Той получи 14 гласа от спортните журналисти в анкетата на пресклуб "България". На второ място с пет гласа остана Иван Беломъжев, който е личен треньор на световния номер 1 в ски ориентирането Станимир Беломъжев. Трети с два гласа е личният треньор на Красимир Анев - Георги Фъртунов.

"Малко съм изненадан. Благодаря на всички. Получавал съм много награди в други държави, но не и в България", каза още Захиров.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини