Каратанчева и Шарапова стигнаха четвъртфиналите в Акапулко с бързи победи

Българката Сесил Каратанчева и Мария Шарапова спечелиха срещите си от втория кръг в тенис турнира в Акапулко. Двете постигнаха убедителни победи и вече са в четвъртфиналите.

Каратанчева, която стартира от квалификациите, продължи добрия си ход и се наложи с 6:1, 6:4 срещу Кики Бертенс от Холандия. Състезаващата се отново за България тенисистка имаше нужда от 64 минути, за да стигне до победата.

Както и в мача ѝ с Мари Бузкова в предния кръг, сега отново имаше куп пробиви. Софиянката, която е 158-а в света, направи пет от общо седемте в мача и това ѝ помогна да спечели.

В четвъртфиналите Каратанчева ще играе с Моника Пуиг от Пуерто Рико. Българката има две победи от два мача, като и двете са от 2011 г.

Шарапова беше още по-убедителна и победи с 6:1, 6:2 Мариана Дуке-Марино за 69 минути. "Целта ми е да подобрявам играта си по време на турнира. В първия си мач трябваше да се пригодя в процеса на двубоя, но сега се чувствах по-добре. Не беше лесно, защото два пъти бях пробита, но като цяло съм щастлива от представянето си", каза рускинята.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини