"Райънеър" планира пускането на полети до САЩ за 15 долара

Най-големият европейски нискотарифен превозвач "Райънеър" (Ryanair) получи зелена светлина да предлага трансатлантически услуги между Европа и Америка.

Ирландската компания планира да започне полети от ключови европейски летища до САЩ с билети, чиято минимална цена 15 долара.

Идеята е част от агресивната идея за растеж, която включва осъществяване на връзка между летище "Станстед" в Лондон, Дъблин и Берлин до Ню Йорк, Бостън и Маями.

"Райънеър" за първи път лансира намеренията си за трансатлантически полети през 2008 г., а одобрението на борда на компанията дойде след 18-месечни инвестиции в изчистване на имиджа и подобряване на качеството на услугите.

Смята се, че за реализацията на плана ще са необходими четири-пет години, тъй като е необходимо да се осигури флотилия от самолети за дълги полети. Най-вероятно първите полети ще са през 2020 г.

Миналата година изпълнителният директор Майкъл О`Лиъри заяви, че най-евтините билети ще струват по 15 долара. Той призна, че при това положение пътниците ще трябва да плащат допълнително за всичко останало - от храната до багажа. "Можем да направим пари дори и при цена 99 цента в Европа", каза той.

Реакцията в "Туитър" на тези цени включваше предположения, че вероятно ще трябва да се стои прав, да се плаща за тоалетната или дори пътниците да се приземяват с парашут в Ню Йорк. Други се шегуват, че хъбът за Ню Йорк всъщност ще се намира в Нова Скотия, Канада.

Не всяко място ще струва 15 долара, тъй като компанията ще има нужда от заетост в своеобразна бизнес класа или премиум места.

"Райънеър" не е първата компания, която обмисля да предлага евтини трансатлантически полети. Zoom Airlines опита подобна концепция през 2002 г., но през 2008 г. фалира. Наскоро Norwegian пусна свои полети между Лондон и Ню Йорк, Бостън и Лос Анджелис за 415 долара за двупосочен билет.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини