ЕВН няма да спира тока на пострадалите от снежното бедствие, които закъснеят да платят

Заради тежките условия и невъзможния достъп до някои места в Родопите през последната седмица няма да бъде спиран токът на клиентите от тези райони при закъснение с плащането, съобщават от ЕВН. За всички други клиенти на дружеството редовните срокове за плащане и евентуално прекъсване продължават да са в сила.

Заради лошите метеорологични условия за част от клиентите в засегнатите области се е наложила и временна еднократна промяна на редовните графици на отчитане на потребената еленергия. Причина е невъзможността на отчетниците да стигнат до измервателните точки. Така за някои от клиентите в Родопите ще се получи еднократна разлика с нормативно установените 31 дни за отчет - за едни отчитането може да е за по-кратък период, а за други - по-дълъг, в зависимост от конкретното местоположение на измервателната точка и кога е бил осигурен достъп до нея след почистване на пътищата. Целта е при следващото отчитане по редовен график, когато ще бъде възстановен безпрепятственият достъп до измервателните точки, да се гарантира спазването на нормативно определения срок на отчитане и да се възстанови нормалният ритъм на отчет до 31 дни, разясняват от ЕВН.

Информация за датите на отчет и сроковете за заплащане може да бъде получена на денонощния телефон за информация на дружеството 0700 1 7777.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини