785 години от победата на цар Иван Асен II при Клокотница

Кметът Емил Караиванов заедно с мотоклуб "Торнадо" пристигнаха на мотори за началото на тържественото честване на годишнината от победата на цар Иван Асен II при Клокотница. В знак на почит и признателност към патрона на Асеновград те носеха в ръцете си пръст от славната земя, на която през 1230 г българският цар е извоювал победата си.

Празникът започна пред паметника с музикален поздрав на децата от детска градина "Пролет". Малчуганите изпълниха "Песен за Асеновград", специално написана за повода от тяхната учителка Екатерина Трендафилова. Програмата продължи с рецитал на възпитаниците на Професионалната гимназия, носеща името на славния владетел. Туристически хор "Родопски звуци" също поздравиха асеновградчани с песните "За Асеновград" и "България" по текст на съгражданката ни Катя Русева.

Кулминацията на празника бе традиционното мотошествие на рокерите от цяла Южна България, които всяка година се събират в Асеновград и потеглят към Бачковския манастир, за да осветят моторите си за безопасно пътуване през новия сезон.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини