„Перли от огън“ украсяват Международния ден на ромите в Асеновградскo

Снимка: flickriver.com

Кои са най-талантливите и красиви млади роми в Асеновград? Отговорът на този въпрос ще се търси днес на Международния ден на ромите на конкурс, организиран от Сдружение "МС Торнадо-България-Асеновград". Проектът бе одобрен от местния парламент в края на м.г. Общата му стойност е 13 582 лв., 2 452 лв. от които са общинско финансиране.

Целите, които си поставят организаторите, са свързани с интеграцията и социалното включване на ромите в асеновградско и осигуряване на организационни условия за опазване на техните култура, традиции и обичаи. Според рокерите, именно представянето и положителното оценяване на ромските таланти и красота ще доведе до повишаване на тяхната самооценка, а оттам и до по-доброто им включване в обществото като цяло. "Перли от огън" е воден от логиката, че колкото по-добре познаваш една култура, толкова по-лесно е да я приемеш, убедени са от "Торнадо".

В края на конкурса ще бъдат излъчени най-добрите трима сред момчетата и толкова от момичетата, които ще получат награди. Началото на надпреварата по таланти и красота е в 18 ч. в читалище "Родолюбие"

Идеята на организаторите е провеждането на надпреварата за млади и красиви ромски таланти да сложи началото на национален конкурс "Gipsy queen and king".

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини