„Лазарица”, „Чиста къща” и „Ножица трепач” идват за Майските празници

"Лазарица"

Три страхотни постановки ще гостуват този месец на асеновградска сцена като част от програмата за Майските културни празници.

Представяме ви в резюме всяка от тях, за да изберете коя бихте искали да посетите и да направите празничните дни наистина такива лично за себе си.

Първа пред асеновградска публика ще бъде играна Радичковата "Лазарица". За да избави кучето си, заболяло от бяс, Лазар решава да го убие. Прицелва се и стреля, но улучва синджира и освобождава побеснялото от страх същество. Така той е принуден да се качи на близката круша, за да избяга от озлобилото се животно. Впоследствие Лазар общува с единствените си другари - свраката, кучето и една костенурка, затворена в тенекиена кофа. За да си получи обратно свободата и да слезе от дървото, той започва да говори на кучето, убеден, че словото е изхода и пътя към сдобряването и така ще убеди своя дългогодишен пазач да се смили над него.

Постановката на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" - Смолян ще се играе на 19 май и ще е поздрав за всички учители. Начален час на представлението 17.00.

На 21 май Пловдивски драматичен театър ще гостува с "Чиста къщ". Комедията представя няколко истории.

"Чиста къща"

На жена, която трябва да спасява любимата на съпруга си. На любовница, която открива сестра по дух в съпругата на своя любим. На мъж, който оставя любимите си жени, за да търси лековито дърво на Северния полюс. На жена, която иска да чисти къщата на по-голямата си сестра вместо прислужницата. На прислужница от Бразилия, която иска да стане комик в Ню Йорк и вярва, че ако повече жени умеят да разказват вицове, ще има повече правда на този свят. На мъж и жена, които заедно умират от смях, докато слушат идеалния виц. Написана с изключително театрално майсторство от американката Сара Рул, "Чиста къща" е сред малкото съвременни пиеси, които разказват за живота и любовта през ключа на светлината, надеждата, усмивката и куража.

На сцената ще се вихрят Йоана Буковска,Ивана Папазова, Елена Атанасова, Радина Думанян, Троян Гогов. Начален час 19.00.

На 29 май Театър "Българсска армия" ще гостува с "Ножица трепач".

"Ножица трепач"

Публиката ще има уникалния шанс да бъде сценарист и режисьор на това, което й предстои да види. А какво е то? "Ножица-трепач" е пиеса, в която всяка вечер се извършва убийство. Жертвата е известна пианистка, а заподозрени са всички, които са я познавали. Всеки от тях има мотив, но извършителят е един. Започва разследване, в което и публиката може да участва и да реши отговора на загадката.

"Ножица-трепач" е уникално динамично представление, което нито веднъж не се повтаря. Защото всеки път действието взема различен обрат. Благодарение на зрителите. Това е любимата комедия на Америка. Играна е повече от "Котките" и "Клетниците". "Ножица-трепач" е гледана от 6 000 000 души по света и чупи рекордите по зрителски интерес и в България.

В ролите ще можете да видите страхотните Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов. Начален час на представлението - 19.00.

Билети ще се продават в касата на читалище "Родолюбие", а в почивните дни пред ТИЦ (Старата община).

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини