Спешни мерки за подобряване организацията на работа на МП Капитан Андреево

Спешни мерки за подобряване организацията на работата на Митнически пункт Капитан Андреево ще бъдат предприети още днес. Министърът на финансите командирова лично директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов на пункта за създаване на необходимата организация, съобщават от Агенция „Митници“. Движението към пункта ще бъде регулирано с помощта ДАИ. Ангажимент за това пое министърът на транспорта Ивайло Московски. Това стана ясно след спешна среща на финансовия министър Владислав Горанов, министъра на транспорта Ивайло Московски и директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов с представители на транспортния бранш относно трафика на ГКПП Капитан Андреево.

Министърът Горанов посочи, че проблемите, довели до тежките затруднения в трафика на МП Капитан Андреево и МП Лесово, са комплексни, както обективни, така и субективни, но се свеждат до организацията на работата на пункта, избора на икономическите оператори на режим за митническо оформяне и мотивацията на митническите служители. Сред причините Горанов отбеляза и продължаващия с години ремонт на ГКПП Капитан Андреево и даде пример с допълнително обявената обществена поръчка за асфалтиране.

"На пункта са командировани допълнителни екипи, за да отпадне и последното съмнение за недостиг на хора там", подчерта Горанов, но допълни, че колкото и човека да се командироват, състоянието на пункта позволява обработка само на 8 работни места.

По думите на Танов огромна част от проблема с натрупването на тежкотоварни превозни средства е предизвикан от практиката задействани на турска територия транзитни операции да се завършват на ГКПП Капъкуле. Това налага на МП Капитан Андреево товарът да премине рентгенова и физическа проверка за сигурност и безопасност, да се постави отново под режим транзит и така да продължи движението му да крайна точка в България или друга страна в ЕС. Директорът на Агенция "Митници" категорично подчерта, че това е ангажимент и отговорност на българската държава като член на Европейския съюз. По тази причина министърът на финансите призова икономическите оператори коректно да избират определени митнически режими и процедури. "Митническият пункт не трябва да бъде за митническо оформяне, а само за контрол," подчерта Владислав Горанов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини