Рекламират България като дестинация за лов на мечка гризли

Еколози алармираха за рекламна брошура на английски език, в която се предлагат забранени от закона неща, съобщи БНР. Министерството на туризма рекламира лов на мечка гризли и американски елени, както и риболов на сьомга, сигнализират от Сдружението за дива природа "Балкани".

На завършилия в неделя фестивал "Зелени дни" в София е разпространявана като реклама на английски език брошура за лов и риболов, наред с други рекламни туристически брошури. 

"Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите, подчертават от сдружение "Балкани", защото кафявата мечка е защитен вид у нас и ловът й се санкционира с до три години затвор", обясняват еколозите. 

Реклама за отстрел на защитените от закона мечка и дива котка се среща често в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира и наказва за тази подвеждаща информация, твърдят от "Балкани". 

От Министерството на туризма потвърдиха, че има такава брошура и добавиха, че разследват случая. Изявление по скандала се очаква до края на деня.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини