Борисов: Преодолях колебанията за коалиция и не съжалявам

Премиерът Борисов е убеден, че съставянето на коалиционно правителство е добра стъпка, която дава по-голямо мнозинство и по-често води до правилни решения.
Колебаех се дали да съставя правителство, но сега разбирам, че сме пристъпили правилно и благодаря на партиите, които влязоха в него и ни подкрепиха. 

"Чисто партийно не беше изгодно, защото имахме много по-добър резултат от останалите, но в същото време недостатъчен, за да не сме зависими от много партии”, обясни премиерът. Бойко Борисов. 

Той допълни, че има теми, по които е необходимо да се получава по-голямо мнозинство, за да бъдат хората убедени, че се взима правилното решение, предаде "Фокус".

Към днешна дата, ако изброим десетина неща, които се случиха, във всички случаи потвърждават, че решението ни да направим правителство е било правилно, за което пък благодаря и на всички партии, които влязоха или в коалиция, или пък ни подкрепят, уточни Борисов.

„А и тези, които като опозиция в много важни за нас моменти, също проявиха партийна или гражданска зрялост – нека така да го наречем, защото то не е било изгодно и за техните партии, за да го подкрепят”, коментира още премиерът. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини