Спорт и забавления срещу дрогата

    Само трима души се престрашиха да влязат във водата на безплатния басейн на комплекс „Фантазия“ днес. Смелчаците -тийнейджъри плуваха без вход, тъй като днес голяма част от спортните съоръжения в града са безплатни. Спортните прояви са част от седмичната програма на инициативата „Хасково срещу дрогата“.

    Докато някои се гмуркаха в басейна, децата от ресурсния център рисуваха с помощта на актьорите Силвия Предова и Янко Митев, които влязоха в ролята на клоуни.

    Без вход ще остане до 17 ч. днес за всички деца и младежи, които искат да поритат топка, футболното игрище на Тенис кортовете, както и това на Ямача. За спортни инициативи е отворена и зала “Дружба“.

    Тази вечер „Хасково срещу дрогата“ продължава от сцената на площад “Свобода“. В 18 часа започва концертът с надслов “Свободен да живееш“ с участието на любимците на тийнейждърите Сантра, Лео, Играта и труп Скандау.

    26-ти юни е Международен ден за борба срещу разпространението и употребата на наркотици. 

    За първи път той се отбелязва през 1987 г. по решение на Общото събрание на ООН.

    През последните години в развитието на проблема наркомании у нас се наблюдават тревожни тенденции. Най-употребяваният наркотик в България е канабисът. Между 20 000 и 30 000 са употребяващите хероин у нас, показва последното проучване на Националния фокусен център по наркомании и колко много трагедия зад тази цифра.

    Повече от една трета от наркозависимите в България никога не са опитвали да се излекуват. 33 % от младежите до 18 години в България са употребявали поне веднъж през живота си наркотик. България е на пето място сред страните от ЕС с 42 на сто смъртност на наркозависими до 25 години.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини