Контролът върху оръжията е довел и до Холокоста, заяви кандидат за US президент

Кандидатът за президент на САЩ на републиканците Бен Карсън се обяви срещу настояванията за повече контрол върху притежаването и носенето на лично оръжие от американските граждани, предадоха световните информационни агенции.

По думите му, ако студентите в Орегон бяха въоръжени,щяха да се защитят и вероятно да оцелеят. Той отиде по-далеч като се върна назад в историята и обясни Холокоста през Втората световна война именно с отнетото право на евреите да притежават оръжие, с което да се защитят. По думите му, има причина диктаторите да отнемат първо това право на гражданите.

Припомняме, че тези искания зачестиха след последните кланета в американски училища и университети, като в тях се включи и президентът Барак Обама.

Хилъри Клинтън, бивш държавен секретар и настоящ кандидат за държавен глава на демократите, открито настоя за преразглеждане на Втората поправка, с която конституцията дава това право, като заяви, че на хората с психични проблеми или престъпниците тя "трябва да им бъде отнета".Тя обаче уточни, че няма нищо против разумните граждани.

Републиканецът Джеб Буш призова за повече разум и по-малко емоции при обсъждането на този въпрос. По думите му, трагедии ще се случват и като губернатор също се е сблъсквал с проблема.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини