ДПС: Най-големият враг на исляма е ислямизмът (Видео)

ПГ на ДПС остро и категорично осъжда кървавият чудовищен акт в Париж. Това каза в декларация трибуната на Народното събрание народният представител и заместник-председател на ПГ на ДПС Тунчер Кърджалиев.

"ПГ на ДПС осъжда остро и категорично кървавият и чудовищен акт в Париж, граничещ по бруталност и безпардонност с военна диверсия, но и с всички терористични действия в света през последните месеци, като ги приема като посегателство върху демокрацията, съвременната цивилизация и човечеството. Всички ние хората, гражданите на цивилизования свят трябва да уважаваме и ценим живота", каза той.

По думите му този тип прояви на варварство, говорещи за дехуманизация на подбудителите и извършителите трябва да бъдат спрени с всички усилия на цивилизования свят.

"Най-големият враг на исляма е ислямизмът", допълни той.

"Животът не може да се превръща в стена на каквато и да е ценност. Тези ценности трябва да се отстояват в мирно съжителство, а конфликтите да се решават чрез слово. Мирът и животът са висша политика и истинска демокрация. Вярвайки, че хуманността е дълг на всяко човешко същество, ние дълбоко скърбим за жертвите в Париж и на други места по света. Солидарността с френския народ ни обединява в защита на свободата и демокрацията", каза Тунчер Кърджалиев. Според него тази трагедия и е доказателство за необходимостта Европа да разработи нови стратегии за своето бъдеще, за справяне с бежанската вълна.

"Човешката трагедия не трябва да се посреща с куршуми, те я задълбочават. Съвременния тсвят трябва да прави разлика от тези, които могат да се молят и тези, които могат да стрелят. Борбата срещу световния тероризъм ще защити ценното", каза депутатът.

Според него са необходими отпор и превенция на тероризма, защитаване на мерките за сигурност, активно сътрудничество и информационен обмен, борба срещу пропагандирането на терор. „Основа на тази борба трябва да е международната конвенция за защита на човешките права и международното право“, каза още Тунчер Кърджалиев в декларация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини