Пъргавелката Лиза стресира диво прасе с кураж и упоритост

    Зрелищна гонка се проведе днес в местността "40-те извора". Собствениците на двадесетина кучета тръпнеха в очакване какво ще покажат четирикраките им питомци по отношение на 100-килограмовото диво прасе, намиращо се зад мрежата на гатера край Асеновград. Уменията си да намерят, преследват и извадят "на светло" дивеча кучетата демонстрираха на 30 дка оградена площ.

    Добре обучените животни трябваше да подготвят глигана най-късно до 8 минути. Това е времето, в което те трябва да насочат дивеча към стопанина си. Голямата част се справиха добре, но овациите и възхитените дюдюкания обра красавицата Лиза. Тя не само че откри за отрицателно кратко време глигана, но и буквално се залепи за него, докато той препускаше стресиран из гористия терен. Всъщност по-голямо се оказа предизвикателството за собственика й, който с мъка успя да я хване и изнесе на ръце извън огражденията.

    Докато течаха гонките типичните ловджийски лакардии се разгаряха с пълна сила на фона на димящата скара и чаши с пенливо червено вино. Едни показваха снимки на телефоните си с отстреляни вълци и глигани, а други, като Бахтияр, директно си носеха трофея – 25,5 см глиги. Смелчагата успял да отстреля 280-килограмов глиган от 502 метра с италианска ловна карабина.

    Гонките продължиха до късния следобед, като за собственика на най-бързото и умело куче бе подготвена купа.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини