Изтичат договорите за автобусните линии в града, до края на годината ще има нова обществена поръчка

Договорите с превозвача "Комексмаш - Васил Пиронков" ЕООД за обслужване на градските автобусни линии са сключени през различен период от време и в по-голямата си част изтичат през настоящата година. Това отговори кметът Емил Караиванов на актуален въпрос, касаещ редовното неизпълнение на разписанието на градския транспорт. Подготвя се провеждането на обществена поръчка за възлагане обслужването на превозите по цялата транспортна схема на Асеновград, която ще бъде обявена през настоящата година, уточни той.

Санкциите, наложени през 2015 г., за неспазване на разписанията са в размер на 500 лв. за всяко констатирано нарушение по линиите №1 и №2 и 100 лв. за линия № 4. Наложени на превозвача са глоби в размер на 2100 лв..

Служители на Общината извършват засилени проверки за контрол по договорите за превозите както по градските линии, така и по междуградските линии. Констатирани са съществени нарушения в изпълнение на графиците за движение по градските линии и неспазване на цената на билета по линията Асеновград - Пловдив, за което превозвачите ще бъдат санкционирани. За нарушенията в договорните отношения ще им бъдат наложени санкции в размер на 1600 лв. Предприемаме действия за едностранно прекратяване на един от договорите още преди неговото изтичане, каза още Караиванов.

Извършените промени в транспортната схема на общината по решения на ОбС ще бъдат възложени на бъдещите превозвачи след провеждането на процедурата за превозите по ЗОП. Единствено маршрутното разписание за автобусна линия №1 е възложено с промените в графиците на движение, съгласно договора за извършване на превозите. Общинска администрация ще извърши проверка на изпълнението на това маршрутно разписание.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини