Кисело мляко с изтекъл срок на годност засечено в асеновградско училище

След като яли от продукта няколко дечица са почувствали коремни болки. Случката е от вчера и се е разиграла в СОУ "СВ. Княз Борис I". На място е бил извикан лекар, който да прегледа две от тях, получили по-сериозни стомашни смущения.

При проверката се оказало, че млякото, консумирано от децата, е със срок на годност 13 февруари. Цялото налично количество от него е иззето. Всички останали кофички са със срок 23 февруари. Директорът на учебното заведение се е свързал веднага с фирмата-доставчик, откъдето са предоставили сертификат за производствен стандарт. Това потвърди и зам.-кметът Мария Вълканова. В Общината научиха за случая от журналисти. До късно вечерта сигнал в местната управа не е постъпвал. Нищо страшно не е могло да стане, но когато става дума за детско хранене, бдителността никога не е излишна, коментираха родителите.

Млякото се раздава на учениците от начален курс и предучилищните групи по схемата "Училищно мляко" на земеделското министерство, чиято цел е да насърчи консумацията на мляко и други млечни продукти от децата и да допринасе за подобряване на хранителните им навици.

К.Нешева

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини